Sobre aquest bloc...

Benvinguts! Sóc el principal responsable d'aquest bloc. A mesura que avanci el curs aniré pujant tot tipus de documents i enllaços que ens poden ajudar a tots de cara al batxillerat.

Si no funciona un enllaç, aviseu-me! I estic obert a qualsevol suggerència, crítica, comentari o petició.

Només cal que us indiqui que, per facilitar la recerca d'informació en aquest blog, us he posat les etiquetes al marge superior dret perquè directament pugueu accedir als continguts que desitgeu.

Molta sort a tothom!

dimarts, 29 d’abril del 2008

Filosofia i enllaços

Bé doncs... en primer lloc, davant les reiterades queixes sobre els enllaços, em proposo canviar-los tots en els pròxims dies. Reconec que a RapidShare es fa difícil discernir el codi entre galls, gats i gossos... Provarem MegaUpload a petició del sector més crític dels usuaris d'aquest bloc, gràcies!

Després us deixo uns enllaços de FilosofiAGH! (Cal precisar que és un crit d'horror. S'ha d'entendre amb la mateixa ironia que HistÈria...) que realment trobo interessants i a veuré si us poden ajudar a pair aquest món apassionant (ara no és irònic :P).

Torre de Babel - Molta informació... hi ha un diccionari filosòfic (poc útil per al glossari desgraciadament), però la informació sobre els autors a Historia de la filosofía crec que es pot aprofitar molt, sobretot si busques algun aspecte concret de la seva filosofia (a cada autor hi ha una llista de conceptes fonamentals que potser ens poden treure maldecaps a l'hora de fer el glossari o entendre punts concrets de la filosofia de l'autor).

Symploké - Crec que és una paraula grega que vol dir això. És una viquipèdia filosòfica però bastant controlada i restringida pel que noto. Hi ha articles que, després de llegir-los, et provoquen la temptació de sortir al carrer i cridar "visca simploké!" per la seva capacitat de síntesi, claredat i extracció de les idees principals que es relacionen amb un concepte o amb un autor. No obstant això, n'hi ha d'altres que et descol·loquen per la seva extrema "síntesi", proveu "pensamiento", "Demócrito" o "dogma" que semblen més una definició d'un diccionari que d'una enciclòpedia. Finalment, una altra cosa que fa tornar guerxo és uns aires de parcialitat en algun article... s'ha d'agafar tot amb pinces.

Pel que fa a altres enllaços, els teniu al dossier de filosofia de 2n de Batxillerat (www.cibernous.com està incompleta... la seva utilitat depèn de la loteria...) i a www.alcoberro.info cal anar amb compte perquè hi ha molt bona informació però s'ha de discriminar.

I prou de rollo per avui...

6 comentaris:

Neil ha dit...

Soc el dani...el del comentari xD

mohamed ha dit...

moltes gràcies senyor x dels apunts...llastima que tot el que estudiem no es vegui en les notes, sobretot en fisica...esperem que la filosofia ens aclari les idees (es irònic 100% ,...per si no ho heu notat) apa... i una cosa....ja ens podries fer tu directamnet els examnes i no et caldria penjar tants apunts

Avien Learning ha dit...

Estimat Mohamed, moltes gràcies pel seu comentari, diguem-ne desconcertant però gratificant... M'agradaria, però, informar-li que fer els exàmens amb mi seria bastant desaconsellable, doncs seguiria la filosofia ultrasuspensiva de la Penetramenors (un gran referent que tinc en el món de l'ensenyança). En resum, com a profe disfrutaria sent un cabrón i suspenent els meus alumnes (ogh! només de pensar-hi em vénen ganes de fer-me profe...).

Com pot veure, estimat Mohamed, potser preferirà que sigui un alumne compromès amb els meus companys que un professor cruel i sense escrúpols.

mohamed ha dit...

sükran, al-lah te ayudará siempe amigo!!!

Avien Learning ha dit...

Ay khedma ana hena!

mohamed ha dit...

yo no entender amigo, yo ser poko tonto , tu mañana escribir en cristiano en pizala... perdon amico , yo poko arabe, tu muy listo...